Da’s logisch, toch? 18-apr-2015 - GameWizards - Workshops programmeren voor kinderen

Tijdens speelse workshops zoals ‘Robots die de wereld redden van groen slijm’ en ‘Jacht naar de piratenschat van binaire code’ ontdekken kinderen de fundamentele concepten achter de technologie, computerwetenschap en innovatie, zoals programmeren, systeemdenken, algoritmen, design en prototyping.

Khan Academy. Er komen regelmatig nieuwe lessen bij, dus kom af en toe eens terug om te kijken of er iets nieuws is.

Een overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen voor families met kids van 0 tot 12 jaar van het type Cursus of workshop. Deze speelse robot laat je kind de eerste stappen zetten op het gebied van programmeren en computers.

Voor elk kind. Schrijf je kind in voor het Stadsorkest.

Programmeren is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst. We moeten kinderen dus vroeg interesseren voor programmeren. De vrijwilligers zijn de heldinnen en helden van onze clubleden en stimuleren hun fantasie en creativiteit in de wereld van eentjes en nulletjes. Begin bij het begin; iedere les gaat verder waar de vorige is opgehouden. Maar bij Khan Academy kun je ook interessante video’s bekijken over leren programmeren. Tijdsbesteding per week? Voor het derde jaar op rij organiseert het VHoV, in samenwerking met Digitale Wolven, workshops programmeren. Een Club of Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Hier kun je leren programmeren op je computer. Business Circle; The Hague Grand Gala – Verplaatst naar najaar ... Workshop programmeren Met Sven Arne Tepl. Hoe lang duurt deze cursus? Ontdek wat te doen vandaag, morgen, dit weekend of later. Al vanaf het begin leer je de fijne kneepjes van het programmeren. De Dash Robot van Wonder Workshop stelt je kind voor een aantal leerzame en leuke opdrachten. Zo krijgen ze hun eigen puzzels en kunnen ze in hun eigen tempo werken. Meld je kind aan voor het Stadsorkest. Welkom bij Programmeren voor Kinderen.

De robot wordt volledig bestuurd door het kind zelf. Ook hier leer je op een snel tempo alle ins en outs over programmeren.

Zelf aan de slag. Voor jongeren van 12 jaar en ouder is er op donderdag 7 mei 2020 tussen 13 en 15 uur een workshop tekstueel programmeren met ‘Python’. Voor basisschooljuffen en meesters is dat misschien niet altijd even makkelijk en met deze MOOC willen wij ze helpen. Wat ga je leren: Programmeren in Scratch Wij organiseren lesreeksen voor jonge programmeurs in spe tussen 8 en 15 jaar.Afhankelijk van je leeftijd, start je in één van onze 3 clans.

Algemeen & artistiek directeur Sven Arne Tepl neemt u mee in de wereld van de programmeur. 2-6 uur per week. Als ze klaar zijn krijgen ze dan ook een mooi Scratch diploma met hun naam erop. Er is nu al een groot tekort aan programmeurs en de verwachting is dat dat zal oplopen. Programmeren wordt steeds belangrijker en dat zien ze bij Wonder Workshop. Maak voor ieder kind of leerling een account aan. CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar. 2. Business. 6 weken.