Hier lees je er alles over: Dus toch! Door de harde wind die wordt verwacht, is het niet veilig deze te laten doorgaan. De officiële website van de Carnavalsstichting Tilburg, de organisatie achter het openbaar carnaval in Kruikenstad. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

De carnavalsoptocht in Prinsenbeek - tijdens carnaval beter bekend als Boemeldonck - gaat zondag niet door. Carnavalsoptocht Eindhoven zaterdag afgelast om wind. De carnavalsoptocht in Breda gaat door. Stichting Kielegat kwam maandagochtend bijeen in het Stiefkwartierke om te beslissen over de start van de grote optocht in Breda. Zondag is traditioneel de drukste dag voor de Kruiken, dan vindt namelijk de carnavalsoptocht plaats, ook … Op carnavalsmaandag werd de optocht vanwege het slechte weer afgelast. Dat laat de organisatie weten. “Carnavalsstichting Tilburg volgt de richtlijnen en voorgestelde maatregelen vanuit het RIVM en de Gemeente Tilburg”, laat een woordvoerder weten. De carnavalsoptocht in Roermond met halfvasten gaat niet door.

We verwachten in Tilburg, Heerlen en Maastricht windkracht 5 tot 7 met windstoten van 60 tot 90 kilometer per uur en dat zou wel eens net te veel kunnen zijn voor de optochten. De carnavalsoptocht vandaag in Breda gaat door. Carnavalsoptocht Tilburg 2020. UPDATE TILBURG - D'n Opstoet in Kruikenstad gaat zondagmiddag niet door. Carnavalsoptochten mogelijk afgelast door harde wind Aangemaakt: 21 feb 2020, 14:43 uur Het gaat zondag zo hard waaien in het zuiden van het land dat de kans bestaat dat veel carnavalsoptochten niet doorgaan.

D’n Opstoet in Tilburg is afgelast (en dit is de nieuwe datum) Noooo, wat is dit enorm zonde!

Met agenda, evenementen, nieuws en meer.

BREDA - It giet oan in Breda! Op zondag 22 maart, tijdens halfvasten, kleurt Tilburg nog even groen-oranje tijdens het grootste evenement van carnaval in Kruikenstad.

TILBURG - Ondanks de voorspelde harde wind, gaat de carnavalsoptocht in Tilburg zondag vooralsnog gewoon door. De carnavalsoptocht gaat NIET door. Carnavalsoptocht in Tilburg verplaatst naar 22 maart. Wel wordt de volgorde van de optocht aangepast: de vijftien grote wagens die de meeste wind vangen rijden voorop ... en Tilburg op zondag, niet door. TILBURG - D'n Opstoet in Kruikenstad gaat zondagmiddag niet door. Lang was onduidelijk of de tocht zou doorgaan, maar de organisatie gaf maandagochtend groen licht.

Gelukkig is er een nieuwe datum. Premier Rutte meldde in een persconferentie van 12 maart dat evenementen waar meer dan 100 bezoekers op afkomen, verboden zijn. Carnavalsoptocht in Tilburg verplaatst naar 22 maart. De carnavalsoptocht zaterdag in Eindhoven is afgelast.

Het gaat ook flink regenen zondag, maar dat is voor de organisaties geen reden om de optocht af te gelasten.

Bedoeling was de optocht op 6 maart in te halen.